Ελιές

Eleón Πράσινες Ελιές

Η MNF συσκευάζει την μεγάλη πράσινη βρώσιμη ποικιλία των ελιών της Χαλκιδικής. Οι ελιές προέρχονται από επιλεγμένους και πιστοποιημένους παραγωγούς. Μόλις ωριμάσουν, συλλέγονται με το χέρι μία-μία. Σύμφωνα με τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής, τοποθετούνται σε ειδικά δοχεία σε άλμη (νερό και αλάτι) για τουλάχιστον τρεις μήνες. Αυτή η παραδοσιακή μέθοδος δίνει την καλύτερη ποιότητα ελιάς, για αυτό και η εταιρία μας τις επεξεργάζεται με αυτόν τον τρόπο. Η ημερομηνία συλλογής, η γεωγραφική προέλευση και η ημερομηνία λήξης του προϊόντος σημειώνονται σαφώς στο γυάλινο βάζο.

Για τις ελιές

Οι ελιές παράγονται σε ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου. Οι ελληνικές ελιές είναι ένα μοναδικά εξαιρετικό προϊόν σε σύγκριση με τις ελιές άλλων χωρών και έχουν εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες, υπέροχη γεύση και εξαιρετική εμφάνιση. Ο λόγος για όλες τις παραπάνω ιδιότητες είναι το ελληνικό κλίμα και ιδιαίτερα το συγκεκριμένο μικροκλίμα κάθε γεωγραφικής περιοχής που συμβάλλει στην αξιοσημείωτη ποιότητα του προϊόντος.
Οι ελιές έχουν μεγάλη θρεπτική αξία επειδή περιέχουν τις λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, E, K οι οποίες βοηθούν στην ανάπτυξη των οστών των παιδιών και διατηρούν τα οστά υγιή για τους ενήλικες. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε πολυφαινόλες έχει αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση. Αυξάνουν τη λειτουργία του ήπατος και αποτοξινώνουν το σώμα λόγω της φυσικής τους συγκέντρωσης χλωρίου. Περιέχουν επίσης έναν μεγάλο αριθμό αντιοξειδωτικών και η κατανάλωση ελιάς συνιστάται απολύτως κατά τη διάρκεια του θηλασμού για τη βέλτιστη ανάπτυξη των μωρών, λόγω της συγκέντρωσης λινελαϊκού οξέος.

Συσκευασία

Διαθέσιμες σε γυάλινα βάζα των 370ml, 520ml, 720ml και τενεκέ 5kg. Επίσης σε κενό αέρος 300gr.