Ελαιόλαδο

Eleón Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

Το  , Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, προέρχεται από πιστοποιημένους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς από διαφορετικές περιοχές, γνωστές για την ποιότητα των προϊόντων τους.Το ελαιόλαδο πιέζεται εν ψυχρώ (σε χαμηλότερη θερμοκρασία από <25°C) από ελιές πριν από την πλήρη ωριμότητά τους, προκειμένου να διατηρήσει τις πλούσιες θρεπτικές του ουσίες. Η διαδικασία παραγωγής ολοκληρώνεται εντός 24 ωρών από την συγκομιδή. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο  ελέγχεται διπλά για τη χημική του σύνθεση, τόσο στην περιοχή παραγωγής όσο και στις εγκαταστάσεις μας. Συσκευάζεται εντός 3 ημερών και εξάγεται χωρίς προσθήκη τεχνητών χρωστικών ουσιών ή άλλων ουσιών.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο  έχει ένα χαρακτηριστικό άρωμα φρεσκοκομένης ελιάς. Η γεύση του είναι πραγματικά έντονη λόγω της «χαμηλής οξύτητάς του» η οποία είναι επίσης υπεύθυνη για μια πικρία στην «επίγευση» ως αποτέλεσμα της παρουσίας ελευρωπαίνης, ενός εξαιρετικού αντιοξειδωτικού.

Το  Gold Label, πληροί τα κριτήρια του Ευρωπαϊκού κανονισμού 432/2012 ισχυρισμού υγείας.

Οι πολυφαινόλες του ελαιολάδου συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες

Για το ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά προϊόντα στη λεκάνη της Μεσογείου. Το ελληνικό ελαιόλαδο είναι αποδεκτό ως από τα καλύτερα παγκοσμίως. Το ελαιόλαδο χρησιμοποιήθηκε στην Ελλάδα από το 4.000 π.Χ. Υπάρχει εκτεταμένη αναφορά στο ελαιόλαδο από τον Ιπποκράτη, τον Πλίνιο και τον Πλούταρχο. Το ελαιόλαδο χρησιμοποιήθηκε στην αρχαιότητα τόσο για διατροφικούς όσο και για φαρμακευτικούς σκοπούς.

Είναι η βάση της μεσογειακής διατροφής και το πιο υγιεινό από όλα τα φυτικά και ζωικά λίπη. Εκτός από τις θρεπτικές του ιδιότητες, το ελληνικό ελαιόλαδο είναι σύμφωνα με ιατρικές μελέτες αντιοξειδωτικό (βιταμίνη Ε, β-καροτένιο και φαινόλες), αντιφλεγμονώδες (ελεοκανθάλη, ελεασίνη) και έχει αντικαρκινική δράση (αντιοξειδωτικά, ελαϊκό οξύ). Το ελαιόλαδο μειώνει επίσης τα επίπεδα της χοληστερόλης LDL και προστατεύει τα στεφανιαία αγγεία λόγω των ακόρεστων λιπαρών οξέων και ιδιαίτερα του ελαϊκού οξέος, το οποίο επίσης εμποδίζει τον καρκίνο του μαστού καθώς και τον καρκίνο του εντέρου.

Η κατανάλωση ελαιολάδου είναι ευεργετική για τους διαβητικούς ασθενείς, καθώς μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Έχει ισχυρή αντιρευματική δράση, σχεδόν ίση με εκείνη των σύγχρονων αντιρευματικών φαρμάκων (π.χ. ιβουπροφαίνη) λόγω των αντιφλεγμονωδών ουσιών που περιέχει. Το ελαιόλαδο είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες Α, D, K και Ε, οι οποίες είναι απαραίτητες για το ανθρώπινο σύστημα. Η αντοχή του σε υψηλές θερμοκρασίες είναι αξιοσημείωτη σε σύγκριση με όλα τα άλλα φυτικά και ζωικά λίπη, επομένως συνιστάται για το τηγάνισμα.
Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο διατηρεί έντονο άρωμα και γεύση ανάλογα με την περιοχή από την οποία προέρχεται. Το καλύτερο αγνό ελαιόλαδο πιέζεται εν ψυχρώ (κάτω από 27 °C)
και ο χρόνος επεξεργασίας του μετά τη συγκομιδή είναι λιγότερο από 24 ώρες. Προκειμένου να χαρακτηριστεί ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, πρέπει να έχει επίπεδο οξύτητας μικρότερο από 0,8% .

Συσκευασία

Διατίθεται σε φιάλες από γυαλί 250ml, 500ml και 750ml ανακυκλώσιμες
με ειδικό χρωματισμό, για να προστατεύεται από
κάθε είδους ακτινοβολία, και επίσης μεταλλική συσκευασία 5lt.